Limit 99

BLAUPUNKT

Bilo je i drugih prekretnica za Blaupunkt, kao što su DX-N-Online, navigacijska jedinica s online funkcionalnošću (2001), prvi digitalni auto-radio s MP3 dekodatorom, utor za multimedijalne kartice i funkcija snimanja (2003),

pročitaj više

te prva dinamički i intuitivni navigacijski sustav s TFT zaslonom u boji (2005).Od kasnih 1950-ih, Blaupunkt je pratio trenutne tržišne trendove i uveo nove uređaje u kratkim razvojnim ciklusima. Tvrtka, koja je pripadala Bosch grupi i imala je sjedište u Hildesheimu od kraja 1945., također je ponudila sveobuhvatnu paletu potrošačke elektronike. Ovim pristupom tvrtka je ubrzo ostvarila brojne nove proizvode koji su značajno utjecali na globalno ponašanje potrošača tijekom posljednjih osam desetljeća. Jedan od klasičnih proizvoda iz 1980-ih je Blaupunktova legendarna Artechova obitelj proizvoda visoke pouzdanosti, koja se sastojala od pretpojačala, glavnog pojačala i Artech L-200 zvučnika. Predpojačalo i glavno pojačalo stajali su na zlatnim nogama, dok je visokoučinkoviti konverter zvuka svjetlucao u crnoj boji klavirskog izgleda. Ne zaboravlja se ni Hi8 video kamera CCR-880H, ili S-VHS-C model CC 695 - TV zvijezde u to vrijeme stvorile su privlačan oglas, u kojem su snimali svoje omiljene scene uživo pomoću video kamere. Blaupunkt je također imao inovativne videorekordere dok je takva tehnologija bila vrlo mlada, uključujući, među ostalim, RTV-800 HiFi s elektroničkim programiranjem. Sveobuhvatnu paletu potrošačke elektronike upotpunili su Blaupunkt televizori i kombinacije TV-radija. Serija Arkona bila je vrlo uspješna i popularna nakon lansiranja krajem 1950-ih. Godine 1986. prekinuta je proizvodnja televizora u korist kupnje od njemačkog TV proizvođača. Deset godina kasnije, Blaupunkt je prestao trgovati videorekorderima, video kamerama  i televizorima i usredotočio se na sektor mobilne komunikacije. Blaupunkt danas ima širi portfelj nego ikada prije. Osnivanje Blaupunkt Global Brand Community u 2010. godini također je bio početak nove ere: Blaupunkt nastoji pokrenuti teren i nastaviti povijest uspjeha plave točke u sektoru potrošačke elektronike, u kojoj tvrtka nije bila prisutna.od 1996. Ekonomski neovisni segmenti roba spajaju se pod jednim krovom: s ovom koncepcijom Blaupunkt hijerarhija osigurava da brand, sa svom bogatom baštinom, ostane ažuran unatoč značajnim turbulencijama u različitim sektorima i proširio se na 95 zemalja širom svijeta. Danas, ukupno deset različitih grupa proizvoda nosi plavu točku, koja također uključuje i audio segment automobila. Globalna robna marka predstavlja pouzdanu tehnologiju u zabavi, komunikaciji, mobilnosti, logistici, održavanju, klimatizaciji, sigurnosti i hobijima. Sa tablet računalima, televizorima, klima uređajima i kuhinjskim aparatima, kao i audio, sigurnosnim i navigacijskim sustavima, Blaupunkt se od 2010. razvio u brand potrošačkog stila života sa značajnim rastom. Blaupunkt vjeruje da je njegov najvažniji zadatak i odgovornost da osigura da plava točka ne zasja samo u automobilima diljem svijeta, nego da brand također donosi novi sjaj i prestiž svim segmentima poslovanja potrošačke elektronike.
Od 2010. godine te poslovne segmente održavaju partneri u rastućoj Blaupunkt Global Brand Zajednici. To uključuje pažljivo odabrane partnere koji su lideri u svojim poslovnim segmentima i koji posjeduju eminentnu stručnost kada je riječ o proizvodima i tržištu.